CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PMU va boicota şedinţele parlamentului, dacă nu va fi pusă în discuţie demiterea lui Ghimpu

Cei trei deputaţi din Partidul Moldova Unită (PMU) vor boicota şedinţele parlamentului, dacă nu va fi pusă în discuţie demiterea lui Mihai Ghimpu, urmare a decretului semnat de acesta privind Ziua de 28 iunie şi retragerea armatei ruse.
Moldova Azi, 29 iunie 2010, 15:17

Această declaraţie a fost făcută marţi, 29 iunie de către liderul PMU, Vladimir Ţurcan, care a menţionat că decretul preşedintelui interimar este periculos pentru societatea moldovenească şi pentru existenţa Republicii Moldova ca stat.

Ţurcan a spus că deputaţii PMU vor absenta şi de la următoarele şedinţe, dacă propunerea lor nu va fi examinată.

Liderul PMU a calificat decretul lui Ghimpu drept un „act de extremism politic care a adus mai multe provocări negative în societate". Ţurcan a spus că Ghimpu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, aducând deservicii societăţii prin polarizarea şi acutizarea crizei politice, afectarea relaţiilor cu Rusia, dar şi prin consecinţele negative asupra reglementării transnistrene.

Ţurcan, care a fost ambasador în Rusia, a spus că acest stat va adopta „decizii politice şi economice dure" în raport cu Republica Moldova, dacă decretul nu va fi abrogat.

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a decretat săptămâna trecută ziua de 28 iunie drept Zi a ocupaţiei sovietice şi a cerut retragerea urgentă a armatei ruse de pe teritoriul ţării. Decretul său a provocat tensiuni în rândul clasei politice de la Chişinău, inclusiv în cadrul AIE, precum şi un comentariu dur din partea Ministerului rus de Externe.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T