CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Jucând tenis cu moldovenii

Autorul bestsellerului „Jucând tenis cu moldovenii”, scriitorul şi aventurierul Tony Howks la 12 ani de la publicarea cărţii a revenit în Moldova pentru a realiza un film cu acelaşi nume.
Moldova Azi, 1 iulie 2010, 11:43
"Jucând tenis cu moldovenii". Making-of neoficial realizat de Denis Zavorotnîi, Moldova Azi

Totul a pornit de la un pariu nebunatic: Tony şi-a propus să-i învingă la tenis pe toţi fotbaliştii din naţionala Moldovei. A câştigat pariul şi a scris despre aceasta o carte. La momentul apariţiei ea a devenit practic unica sursă din care britanicii puteau afla despre Moldova.

O parte din venitul obţinut din vânzarea variantei românești a cărţii sale a fost donată pentru deschiderea centrului „Hippocrates" pentru copiii cronic bolnavi din familii vulnerabile. Acum Tony şi-a propus să facă un film în baza cărţii.

„Jucând tenis cu moldovenii" este un proiect low budget, sută la sută caritabil, combinând o echipă multinaţională, cu experţi din Marea Britanie, România, Polonia şi actori din Republica Moldova. Filmările sunt în plină desfăşurare, lansarea fiind preconizată pentru 2011.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T