CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ajutorul umanitar acordat de România a ajuns la Nemţeni

Coloana din opt autocamioane a ajuns, joi 9 iulie, la Nemţeni, raionul Hânceşti, în jurul orei 14.00.
Moldova Azi, 9 iulie 2010, 17:57

Potrivit serviciului de presă al guvernului moldovean, ajutorul acordat Republicii Moldova constă în 10 bărci pneumatice cu echipament complet, 8 autocamioane de intervenţie, 5 motopompe remorcabile şi 5 motopompe transportabile.

Ajutorul mai cuprinde 30.000 de saci pentru nisip, 1.000 de perechi cizme de cauciuc, 15.000 mp material polietilenă pentru apărare diguri şi 10 tone de apă potabilă îmbuteliată.

De asemenea, la Nemţeni a ajuns şi un detaşament de intervenţii al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, format din 24 subofiţeri şi 2 ofiţeri.

Aflat la faţa locului, premierul Vlad Filat a spus că autocamioanele şi personalul ce a însoţit coloana cu ajutoare umanitare vor rămâne în zona afectată de calamitate pentru a ajuta la lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

Vlad Filat a mulţumit Guvernului României pentru reacţie promptă la solicitarea Guvernului Republicii Moldova de acordare a ajutoarelor umanitare, menționând că este un gest prietenesc, care merită toată aprecierea.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
BigLau, 1 august 2010, 12:13
Vrei sa castigi bani reali??? S-a lansat si in Rep Moldova jocul din care romanii au castigat o multime. Este gratis, iar daca te duce putin capul poti invarti afaceri care sa iti aduca sute de euro lunar. Incearca pentru ca nu te costa absolut NIMIC!!!
http://www.anno1777.com/index.php?i=11090
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T