CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Stare de urgenţă: Prutul a inundat Moldova

Apele râului Prut au produs inundaţii în 60 de localităţi din 14 raioane din Republica Moldova. Inundaţiile au compromis 735 de hectare de semănături, 809 hectare de păşune, aproape 350 de hectare de grădini particulare şi livezi.
Moldova Azi, 12 iulie 2010, 17:22
 

Pe râul Prut debitul este de 800 de metri cubi pe secundă, cota obişnuită fiind de 120 - 200 de metri. Zone de pericol sunt declarate localităţile Slobozia Mare (Cahul), Antoneşti şi Leca (Cantemir), Tochile-Răducani (Leova). Aici continuă lucrările de întărire a digurilor şi de constituire a canalelor de revărsare a apei. 25 km de diguri şi barajuri pe Prut au fost deja întărite sau reconstruite.

În total de la începutul inundaţiilor în ţară au fost evacuate 3000 de persoane, inclusiv 179 de copii, care ulterior au fost cazaţi în tabere de odihnă.

Astfel, 63 de copii sunt cazaţi în taberele „Alunelul" şi „Cireşarii". Alţi 67 de copii sunt cazaţi provizoriu în tabăra de odihnă din Horjeşti, iar în cel mai scurt timp vor merge în tabără „Codreanca" din Hânceşti. Alţi încă 49 de copii vor fi cazaţi în taberele „Camping", „Zâmbetul", „Luceafărul" şi în tabără de odihnă a Ministerului Apărării, toate din Vadul lui Vodă.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T