CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Alergarea pentru Armonie Mondială în perioada 25-30 iulie în Moldova

În peste 60 de localităţi din Moldova au loc ceremonii de întâlnire a echipei internaţionale de alergători, care aduce cu ea o torţa aprinsă, ca simbol al armoniei şi păcii.
Moldova Azi, 28 iulie 2010, 19:17

Alergarea pentru Armonie Mondială este organizată cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, a Primăriei Chişinău şi Direcţiei generale municipale pentru Educaţie, Tineret şi Sport, a consiliilor raionale şi primăriilor de pe traseu.

În Moldova, traseul torţii a început prin partea de Sud a ţării prin vama Giurgiuleşti şi a parcurs raioanele Vulcăneşti, Taraclia, Basarabeasca şi Cimişlia.

Alergătorii intrenaţionali au fost întâmpinaţi de cetăţenii a 8 localităţi din raionul Cimişlia.

Acţiunea ,,Alergarea pentru Armonie Mondială" are şi un imn pe care participanţii lau cântat în fiecare localitate.

Startul de deschidere a etapei europene a Alergarii a fost dat la Dublin în Irlanda. Totodată în aprilie, la Hiroshima (Japonia) a început etapa asiatică, care traversează Coreea, China, Mongolia, ţările Asiei centrale şi caucaziene.

Evenimentul se va încheia simultan la Moscova pe 27 septembrie şi va marca o legătură simbolică dintre Est şi Vest, pe parcursul unei distanţe de peste 36000 km.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md)Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T