CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Avere la vedere electorală (Video)

Chiar dacă legea nu-i obligă direct să-şi facă publice averile, funcţionarii de stat au acceptat să-şi afişeze veniturile în cadrul campaniei Avere la Vedere, aflată la a doua ediţie.
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, 11 februarie 2009, 14:41

Primele date făcute publice arată că preşedintele Parlamentului, Marian Lupu merge pe jos, deoarece nu are maşină, iar primarul Dorin Chirtoacă este coproprietarul unei case care valorează 16 mii de dolari.

Petru Macovei, preşedintele Asociaţiei Presei Independente, spune că a avut surpriza să constate că politicienii aşteptau această campanie, or prima declaraţie de venituri şi proprietăţi a fost primită la nici 5 minute după ce s-a lansat comunicatul de presă.

Simplii cetăţeni însă pun la îndoială transparenţa declaraţiilor de avere făcute de politicieni.

Reporter: Diana Railean

Cameraman: Viorica PostolachiComentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Tatianamld, 12 martie 2009, 15:30
Sa intelegem ca Marian Lupu e un politician onest, care nu are nici macar o masina pentru a se deplasa la lucru sau prin oras, iar Dorin Chirtoaca e un corupt, pentru ca ar fi un coproprietar al unei case valoroase... Da ce tot aveti cu Dorin Chirtoaca? Fie ca acesta ar avea sau nu mari averi, va asigur ca ceilalti politicieni nu sunt mai necajiti de soarta...Iar faptul ca cutare sau cutare( scuze pt cacofonie) merge pe jos, nu demonstreaza ca nu dispune de averi de mii de dolari... Cat despre Chirtoaca, daca a declarat ca e posesorul unei averi de sute sau mii de dolari, nu pot decat sa-i zic bravo lui! Important e ca si-a declarat averea, indiferent de valoarea acesteia. Acesta macar e o persoana care nu umbla cu minciunile...Din partea mea are tot respectul!
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T