CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Fiecare al zecelea candidat inregistrat la functia de deputat are dubla cetatenie

88 din cei 921 de candidati la functia de deputat, care figureaza pe listele celor noua partide inregistrate pina acum de Comisia Electorala Centrala (CEC) in calitate de concurenti electorali, detin cetatenia altor state, iar alti 82 de candidati au depus cerere pentru a obtine si cetatenia altor state.
INFOTAG, 11 februarie 2009, 17:22

Chisinau, 11 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, lider la capitolul candidati cu dubla cetatenie este Partidul Liberal - 22 persoane (una are cetatenia Rusiei, iar restul - a Romaniei). Alti 9 candidati din partea Partidului Liberal au declarat la CEC ca au depus cereri pentru a dobindi cetatenia altei tari.

Partidul Liberal Democrat din Moldova are in lista doua persoane ce detin dubla cetatenie, iar 31 sint pe cale de a o obtine; la Partidul Democrat - sase detin, sase sint pe cale de a o obtine; la Alianta "Moldova Noastra" - 12 detin, 14 sint pe cale de a o obtine; la Partidul Social-Democrat - noua detin, patru sint pe care de a o obtine; la Uniunea Centrista din Moldova - 12 detin, trei au depus actele in vederea obtinerii; la Partidul Comunistilor - cinci persoane detin (patru a Romaniei, una a Bulgariei), una este pe cale de a obtine; la Partidul Popular Crestin-Democrat - sapte detin, zece sint pe cale de a obtine si la Miscarea "Actiunea Europeana" - 13 detin, iar 10 au depus actele in vederea obtinerii acesteia.

Legislatia in vigoare a Republicii Moldova interzice persoanelor cu dubla cetatenie sa detina functia de deputat, dar le permite sa candideze. Daca devin deputati, persoanele respective trebuie sa decida: sau refuza la mandat, sau initiaza procedura de refuzare la cea de-a doua cetatenie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T