CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Osipov: Apelul Transnistriei de a-i fi recunoscută independenţa este absolut irezonabil

Apelul Transnistriei faţă de Organizaţia Naţiunilor Unite de a-i recunoaşte independenţa este absolut irezonabil şi nu poate avea nici un efect în acest sens.
Moldova Azi, 2 august 2010, 17:55
Victor Osipov: Nu există pericolul recunoaşterii Transnistriei în urma apelului către ONU

Despre aceasta a declarat luni, 2 august, vicepremierul responsabil pentru reintegrarea ţării, Victor Osipov, în cadrul unui briefing comun cu Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele nesoluţionate, ambasadorul Bolat Nurgaliev.

ONU nu recunoaşte în general independenţa statelor, ci admite state a căror independenţă este recunoscută, a spus Osipov.

Referindu-se la avizul recent al Curţii Internaţionale de Justiţie care recunoaşte conformitatea cu dreptul internaţional a declaraţiei unilaterale de independenţă a instituţiilor provizorii de autoguvernare din Kosovo, Osipov a spus că este vorba de două situaţii absolut diferite.

Osipov a declarat că guvernul de la Chişinău nu a avut nici o reacţie oficială, până acum, la apelul Tiraspolului, deoarece nu este cazul de a atrage atenţia asupra unor asemenea acţiuni. „Nu merită de a reacţiona la acele apeluri care nu constituie nici o noutate şi toţi ştiu că de 20 de ani autorităţile transnistrene pretind la independenţă", a spus el.

„Semnalul nostru către societate este că nu există riscuri de recunoaştere a independenţei, ca urmare a acestui apel", a conchis vicepremierul.

Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflictele nesoluţionate, ambasadorul Bolat Nurgaliev, a menţionat, la rândul său, că principalele obiective în reglementarea conflictului transnistrean sunt reluarea negocierilor în format 5+2 şi măsurile de sporire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Departamentul externe de la Tiraspol a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare oficială Organizaţiei Naţiunilor Unite în care solicită recunoaşterea internaţională a independenţei Transnistriei, după ce Curtea Internaţională de Justiţie a apreciat recent, într-un aviz consultativ că independenţa Kosovo nu încalcă dreptul internaţional.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
ilieilascu, 2 august 2010, 18:45
Domnule Osipov ar trebui sa Va dati demisia de onoare.
Ati apelat la structurile Europene de ale retrage interdictiile de calatorie criminalilor de la Tiraspol, sub pretextul de ai ,, imblinzi " sa se aseze la masa tratativelor. Europa nu a dorit ridicarea interdictiei, D-stra ati insistat ... Si ce sa primit ,- EI ISI CER IN CONTINUARE INDEPENDENTA tocmai la ONU, da nici tratative nu mai sunt. DEMISIA D-LE OSIPOV ! VOI INSISTA la acest lucru , si in campania electorala zilnic voi pomeni si voi cere acest lucru. Sunteti o marioneta a Tiraspolului D-le OSIIPOV, vo spun eu, Ilie Ilascu...
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T