CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PDM contesta Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale in mijloacele audiovizualului

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a depus o contestatie la Comisia Electorala Centrala (CEC), prin care contesta unele prevederi ale Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 in mijloacele de informare in masa din Republica Moldova.
INFOTAG, 11 februarie 2009, 17:53

Chisinau, 11 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, formatiunea atrage atentie asupra faptului ca, potrivit Regulamentului, "dezbaterile vor fi organizate numai dupa expirarea termenului prevazut de Codul electoral pentru inregistrare candidatilor la alegeri, ceea ce inseamna ca aceasta modalitate de agitatie electorala se limiteaza, practic, la ultimele 30 de zile de perioada electorala".

PDM considera ca "aceasta prevedere a Regulamentului contravine Codului electoral si urmeaza a fi declarata ca fiind ilegala" si propune modificarea Regulamentului astfel incit dezbaterile televizate sa poata avea loc pe toata durata campaniei.

"Stabilind restrictia de organizare a dezbaterilor pina la expirarea perioadei de inregistrare a concurentilor electorali, CEC a ingradit dreptul concurentilor electorali inregistrati sa desfasoare, pe parcursul intregii campanii electorale a lor, agitatia electorala prin intermediul dezbaterilor electorale, in cadrul carora sa supuna discutiei programele lor electorale", se spune intr-un comunicat de presa al formatiunii.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T