CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Candidatii electorali ezita sa-si scoata averea la vedere

Demnitarii care pretind la un mandat de deputat, nu se grabesc sa-si faca publica declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru 2008 in cadrul campaniei „Avere la vedere", initiata de Asociatia Presei Independente (API) si Alianta Anticoruptie.
Reporter.md, 12 februarie 2009, 17:37

De la lansarea campaniei, doar cinci candidati electorali au acceptat sa-si publice declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru 2008 pe site-ul API - www.api.md

De mentionat ca saptamana trecuta, si-a facut public averea, deputatul Vitalia Pavlicenco. Aceasta impreuna cu membrii familiei sale a obtinut in 2008 la locul de munca de baza, un venit de peste 250 mii lei. Vitalia Pavlicenco a mai declarat ca in anul trecut a primit in calitate de donatie din Germania un autoturism model „Ford Mondeo" in valoare de 8 730 euro.

Printre cei care si-au scos averea la vedere se mai numara speakerul Marian Lupu, primarul capitalei Dorin Chirtoaca, primarul de Floresti Iurie Tap, deputatul Veaceslav Untila, ministrul Dezvoltarii Informationale Pavel Buceatchi si primarul de Carpineni Iurie Vintila.

? de notat ca doar ultimii doi demnitari mentionati, nu se regasesc pe listele partidelor politice inregistrate in cursa electorala.

Amintim ca deputatii, ministrii, consilierii locali, functionarii publici, alti demnitari care considera ca nu au ce ascunde si sustin principiul transparentei veniturilor obtinute de ei, sunt incurajati si-n continuare sa-si faca publica declaratia de avere in intregime, plasand-o pe pagina web a API - www.api.md.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T