CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Persoanele care nu vor accepta aplicarea ştampilei „Alegeri 05.04.09" în actul de identitate nu vor putea vota

Persoanele care vor vota la 5 aprilie li se va aplica în actul de identitate ştampila „Alegeri 05.04.09". Cine fa refuza aplicarea ştampilei, nu-şi va putea exercita dreptul la vor. Decizie a fost aprobată joi, 12 februarie, de Comisia Electorală Centrală (CEC), transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 12 februarie 2009, 18:08

2009-02-12/23:36/ Chisinau (IPN) Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, astfel se va putea evita ca una şi aceiaşi persoană să voteze de două ori. Preşedintele CEC, Eugeniu Ştirbu, a declarat că proiectul a fost coordonat cu liderii formaţiunilor politice care s-au înregistrat deja la CEC în calitate de concurenţi electorali.

Autorităţile au încercat şi la alegeri anterioare aplicarea acestei măsuri, însă oamenii au avut reacţie negativă, refuzând să le fie aplicată ştampila în fişa de însoţire a buletinului de identitate.

Membrii CEC au spus că de această dată este mai mult timp până la alegeri, timp în care vor putea informa cetăţenii că aplicarea ştampilei & #8222;nu este un moft, ci o necesitate".

Stampila va avea formă dreptunghiulară şi dimensiunile 10x25 mm. Vor fi fabricate 8 mii astfel de ştampile.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T