CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Rusia impune restricţii dure importului de fructe şi legume din R. Moldova

După interdicţiile impuse la livrarea vinului moldovenesc pe piaţa rusă, Moscova impune restricţii dure şi la importul de fructe şi legume. Numărul exportatorilor moldoveni acceptaţi de Rusia s-a redus cu circa 76%.
Moldova Azi, 24 august 2010, 17:59
Vasile Bumacov: Am avut 136 de exportatori de fructe şi legume în Federaţia Rusă, dar au fost acceptaţi doar 33

Ministrul adjunct al agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov a declarat marţi presei, după o întrevedere cu exportatorii moldoveni, că Rusia a acceptat doar 33 de firme, din cele 136 care exportau până în prezent, fără a oferi careva explicaţii. „În procesul de negocieri cu partea rusă în privinţa firmelor care pot să exporte, am avut o listă de 136 de exportatori. Lista finală acceptată este de 33 de companii. Acum se caută soluţii ca şi alte firme să fie introduse în această listă", a explicat el.

Potrivit lui Bumacov, serviciile ruse încă nu au prezentat o explicaţie clară în privinţa acestui refuz, iar autorităţile moldovene au solicitat negocieri în această privinţă. "Situaţia este complicată, deoarece producătorii au pregătit deja fructele şi legumele pentru export şi suportă pierderi zilnice", a menţionat Bumacov.

„Am trimis o scrisoare prin care am solicitat posibilitatea de a ne întâlni şi a discuta la Moscova în regim de urgenţă această chestiune", a adăugat Bumacov.

El respins faptul că fructele şi legumele moldoveneşti ar fi necalitative, menţionând că acestea au fost întotdeauna apreciate pe piaţa rusă.

Fiind întrebat dacă Republica Moldova caută alte pieţe de desfacere a producţiei agricole, Bumacov a răspuns că o anumită cantitate se exportă în UE, care creşte de la an la an, însă piaţa rusă este dominantă şi „trebuie de făcut totul pentru a nu o pierde".


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
uucycxpucmoc, 24 august 2010, 20:52
Succes! Limbajul in care vorbiti cu rusii, va va aduce taman acolo!
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T