CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Filat şi Smirnov au vorbit despre ... fotbal

Premierul Vlad Filat a avut marţi seara o întrevedere neoficială cu liderul separatist transnistrean, Igor Smirnov, în cadrul meciului de fotbal FC Sheriff Tiraspol-FC Basel, care s-a desfăşurat la Tiraspol.
Moldova Azi, 25 august 2010, 12:54
Vlad Filat: Am avut o scurtă discuţie cu Igor Smirnov, am vorbit despre fotbal şi acţiuni privind consolidarea încrederii

"Am avut o scurtă discuţie în cadrul meciului de fotbal. Am vorbit despre fotbal şi au schimbat câteva opinii vizavi de acţiunile care trebuies întreprinse în vederea consolidării încrederii între grupurile implicate la ora actuală", a declarat premierul.

Filat a spus că este important faptul că, după atâta timp, a reuşit să meargă la Tiraspol, menţionând că acesta este rezultatul acţiunilor întreprinse de guvern până în prezent.

"Noi am demonstrat foarte clar că dorim ca reintegrarea ţării să fie între oameni şi am ajuns la situaţia ca cel puţin să putem dialoga, chiar dacă în prima instanţă aceste discuţii au vizat sportul şi probleme mai generale", a declarat Filat.

Filat a mai adăugat că i-au fost asigurate condiţii bune pentru a urmări meciul respectiv.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a fost însoţit de vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov, şi a urmărit meciul împreună cu preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, şi preşedintele Comitetului Olimpic, Nicolae Juravschi.

Vizita la Tiraspol a fost convenită în cadrul unei convorbiri telefonice dintre Vlad Filat şi Igor Smirnov.

Aceeaşi sursă menţionează că în cadrul întrevederii neoficiale, Vlad Filat şi Igor Smirnov au convenit ca reprezentanţii politici să definitiveze soluţiile noi de eficientizare a mecanismelor de export pentru agenţii economici din raioanele de Est ale Moldovei.

Serviciul de presă al guvernului mai informează că premierului Vlad Filat i-a fost organizată şi o prezentare a întregului Complex sportiv „Sheriff" de la Tiraspol.

Amintim că la 2 decembrie 2009, administraţia tiraspoleană a refuzat accesul lui Filat la meciul de fotbal dintre Sheriff şi Steaua Bucureşti, motivând că această vizită nu a fost coordonată.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
uucycxpucmoc, 25 august 2010, 20:53
Daca n-ai despre ce sa vorbi, vorbesti ori despre vremea ori sportul. Asa si s-a intamplat! Cred ca asta a fost ultima intrevedere intre Smirnov si Filat in calitatea de prim-ministru.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T