CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Diplomele de studii moldoveneşti vor fi recunoscute în România

Ministerele Educaţiei din România şi Republica Moldova au semnat, joi, 26 august, la Chişinău Protocolul privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice, acordate de instituţii de învăţământ acreditate în cele două state.
Moldova Azi, 26 august 2010, 17:49

Acordul înseamnă că diplomele eliberate de instituţiile de învăţământ din Republica Moldova sunt automat recunoscute de statul român şi titularii acestora pot beneficia de toate drepturile pe care le au şi titularii diplomelor din România, a declarat ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului din România, Daniel Petru Funeriu, menţionând că aceasta este încă un pas spre integrarea europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, ministrul educaţiei din Moldova Leonid Bujor a menţionat că datorită acestui protocol, oamenii nu vor mai fi obligaţi să se adreseze diferitor structuri pentru a li se reconfirma actele de studii, adăugând că Republica Moldova intenţionează semnarea unor acte similare şi cu alte state membre ale UE.

În altă ordine de idei, Funeriu a anunţat despre o campanie lansată de Ministerul Educaţiei din România, în cadrul căreia, în prima zi de şcoală, la 13 septembrie, elevii au fost solicitaţi să doneze câte o carte pentru tinerii care studiază în limba română în afara graniţelor României. Cei care vor participa la campanie îşi vor înscrie datele de contact pe cărţile donate, pentru a stimula contactele dintre copiii români şi cei din afara României.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T