CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ghimpu: Data alegerilor rămâne în vigoare - 28 noiembrie

„Data alegerilor rămâne în vigoare - 28 noiembrie", a declarat marţi, preşedintele interimar Mihai Ghimpu, după ce Curtea Constituţională a decis că există premisele necesare pentru dizolvarea parlamentului.
Moldova Azi, 21 septembrie 2010, 21:46
Mihai Ghimpu: Data alegerilor ramane in vigoare - 28 noiembrie

Ghimpu a precizat că va semna decretul săptămâna viitoare, probabil marţi.

Preşedintele interimar a mai menţionat că actualul parlament nu va reuşi să adopte bugetul pentru 2011, dar speră ca acesta să fie aprobat până la sfârşitul anului, de către viitorul legislativ, pe care îl va convoca cât mai rapid cu putinţă după alegeri. „Vom reuşi până la sfârşitul anului să fie votat bugetul. Voi convoca parlamentul cât mai curând, imediat ce va fi luată decizia Curţii Constituţionale", a declarat preşedintele interimar.

Marţi, 21 septembrie, Curtea Constituţională a avizat pozitiv un demers al preşedintelui interimar în care se solicita să se constate circumstanţele necesare pentru dizolvarea parlamentului, ceea ce înseamnă că preşedintele interimar Mihai Ghimpu urmează să semneze decretul de dizolvare a legislativului şi să anunţe data alegerilor anticipate.

Dizolvarea parlamentului şi noile alegeri parlamentare anticipate vor avea loc după alte două scrutine legislative din 2009, în urma cărora două parlamente nu au reuşit din patru tentative să aleagă preşedintele, pentru care este necesar votul a cel puţin 3/5 din numărul de deputaţi.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T