CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Scaderea preturilor la calatorie nu va majora numarul de pasageri - directorul Garii de Nord

Scaderea preturilor la calatoriile cu autobuzul cu 10% nu va majora numarul de pasageri, considera directorul SA "Gara de Nord", Liubovi Lagovschi.
INFOTAG, 16 februarie 2009, 17:01

Chisinau, 16 februarie ( INFOTAG ). Solicitata de corespondentul INFOTAG, ea a comunicat ca zilnic de la gara de nord pleaca cca. 3,4 mii de persoane, iar in zilele de odihna de doua ori mai multi.

Potrivit directorului, pentru soferi si transportatori scaderea preturilor nu este una binevenita, deoarece pretul combustibilului este una din componente, dar mai sint si alte cheltuieli pentru ca oamenii sa calatoreasca comod.

"In acest an se observa o scadere a fluxului de pasageri. Posibil, acest lucru tine de criza financiara. In decembrie 2008 numarul pasagerilor transportati s-a redus cu 27 mii, in comparatie cu decembrie 2007. Astfel, pentru 2008 avem pierderi de 2 mil. lei", a spus Lagovschi.

Fiodor Copa, soferul unui microbuz de pe ruta Chisinau-Lipcani spune ca nu merita ca soferii sa se mai gindeasca la vreun venit, in conditiile scaderii tarifelor la calatorie si majorarea preturilor la piesele de schimb.

"In masina sint 18 locuri, insa pleaca doar 8-10 persoane. Azi dimineata la Lipcani au plecat doar doua persoane. In acelasi timp, motorina pentru dus-intors costa 650 lei. Iar salariul depinde de venit, de fluxul pasagerilor", a spus soferul.

Reprezentantul firmei "Pat-9", Timofei Rotari, a spus ca "din cauza scaderii preturilor la combustibil multi au inceput sa mearga cu masinile proprii, ceea ce duce la pierderi pentru transportatori".

INFOTAG precizeaza: Zilnic de la Gara de Nord pleaca pina la 400 de curse. In 2008 au fost transportati 1,6 mil. pasageri, in 2007 - 1,7 mil.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T