CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

„Prietenii" europeni ai Moldovei se întrunesc la Chişinău

În zilele de 29 şi 30 septembrie a.c. la Chişinău va avea loc cea de-a III reuniune informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, la care vor participa miniştrii de externe sau pentru afaceri europene ai majorităţii celor 27 de state membre ale UE.
Moldova Azi, 28 septembrie 2010, 10:14
Iurie Leanca: Joi voi gazdui reuniunea grupului neformal Prietenii Moldovei

După un an de evoluţii spectaculoase în relaţiile cu UE., joi Chişinăul va găzdui această reuniune la care vor participa reprezentanţii tuturor celor 27 de ţări. Majoritatea vor fi reprezentate de miniştrii de externe sau miniştrii pentru afaceri europene, iar alte state vor delega trimişi speciali, a declarat presei ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă.

Potrivit lui, aceasta este o acţiune în premieră, extrem de importantă pentru Republica Moldova. „Dincolo de conotaţia derulării acestei şedinţe va fi un mesaj de sprijin pentru Republica Moldova de solidaritate şi deschidere pentru perspectiva ei europeană. Această reuniune va încununa acţiunile pe, plan intern şi extern şi va marca un jalon foarte important pentru perspectivele europene", a spus Leancă.

Printre cei prezenţi se numără Stefan Fule, comisarul pentru extindere şi vecinătate, miniştrii de externe şi pentru afaceri europene ai Italiei, Suediei, Poloniei, României, Franţei.

Leancă a declarat că în cadrul reuniunii vor trece în revistă cele mai importante domenii de colaborare cu UE - parteneriatul estic, dialogul pe vize, zonele de liber schimb, asistenţa macro-financiară

Grupul neformal prietenii Moldovei a fost creat la finele anului 2009 la iniţiativa a patru ţări, pentru a sprijini Republica Moldova pe parcursul european.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T