CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ministrul de externe al României cheamă AIE la unitate

Politica dusă de Alianţa pentru Integrare Europeană, reformele, democraţia efectivă şi promisiunile ţinute în pofida un context economic dificil au profilat Republica Moldova ca actor nu doar în politica europeană de vecinătate, dar şi în logica viitoarei extinderi, a declarat miercuri la Chişinău ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi.
Moldova Azi, 29 septembrie 2010, 15:19
Teodor Bacoinschi: Politica dusa de AIE a profilat R. Moldova ca actor in logica viitoarei extinderi a UE

Prezenţa tuturor statelor membre, la 30 septembrie, la nivel de miniştri de externe, sau alţi funcţionari de rang înalt pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul firesc spre integrare europeană este în primul rând un succes al AIE, a menţionat el

Fiind întrebat dacă România are un proiect pe termen lung pentru Republica Moldova, Baconschi a spus că atâta timp cât în Republica Moldova este democraţie, atunci şi proiectul României în ceea ce priveşte ţara vecină este unul pe termen lung.

'Dacă în Republica Moldova este democraţie, atunci şi proiectul nostru este pe termen lung. Asta înseamnă că respectăm dreptul cetăţenilor Republicii Moldova de a-şi alege propriul destin. Credem în discernământul cetăţenilor din Republica Moldova, nu-i credem rupţi de realitate, le respectăm opţiunea, oricare ar fi ea şi ne dorim, aşa cum poţi să-ţi doreşti binele unui frate, ca democraţia să funcţioneze cu adevărat în Republica Moldova", a declarat Baconschi.

În acelaşi timp, Baconschi a chemat la unitatea AIE. "La un an de la instaurarea la putere este important să fiţi uniţi, să vă explicaţi politicile astfel ca toţi cetăţenii, indiferent de etnie şi limbă, să înţeleagă adevărul că AIE este cel mai bun vehicul politic pe care îl au pentru ca viaţa lor să se îmbunătăţească în cât mai scurt timp",

Iurie Leancă a menţionat că, pe parcursul acestui an, în relaţiile bilaterale cu România s-a reuşit nu doar revenirea la normalitate, ci şi asigurarea unui trend ascendent în dezvoltarea dialogului bilateral.

Teodor Baconschi întreprinde o vizită de două zile la Chişinău, unde va participa la inaugurarea Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu", iar joi va lua parte la cea de-a treia reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T