CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Leancă nu exclude începrea negocierilor de aderare la UE în 2011

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă nu exclude începerea negocierilor de aderare la UE în a doua jumătate a anului 2011.
Moldova Azi, 1 octombrie 2010, 21:49
Iuriea Leanca nu exclude inceperea in 2011 a negocierilor de aderare la UE

În cadrul unei conferinţe de presă, în care Leancă a vorbit despre realizările în domeniul politicii externe a Republicii Moldova în ultimul an, el s-a declarat optimist de realizările în direcţia de integrare în UE. "Relaţiile care există şi perspectivele imediate se formulează în felul următor - integrare ecoinomică şi asociere politică. Noi ne-am propus să trecem de acest rubicon important să ne mişcăm spre integrare politică şi nu doar asociere politică", a declarat Leancă.

El a menţionat că după opt ani de guvernare comunistă, în care doar s-a mimat integrarea europeană "nu ne putem aştepta ca într-un an să ni se schimbe perspectiva". În acelaşi timp, el a remarcat că Moldova îşi pune mari speranţe pe viitoarele preşedinţii ale UE, care vor fi deţinute de Ungaria şi Polonia. "Ne facem mari speranţe pe Ungaria şi după asta Polonia, care vor prelua preşedinţia UE (Ungaria de la 1 ianurie şi Polonia de la 1 iulie 2011 n.red), fiind două ţări care au o înţelegere istorică profundă a regiunii, ţări cu care avemn relaţi excelente", a declarat Leancă.

În acest context, oficialul nu a exclus ca Republica Moldova să înceapă negocierile de aderare, în timpul preşedinţiei polone a UE. "Nu aş exclude că pe timpul preşedinţiei poloneze fiind mai avansaţi, cu tema de acasă mai bine făcută, să aplicăm oficial", a declarat el.

În contextul reuniunii de joi a grupului informal pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, Leancă a spus că acesta a fost un adevărat succes diplomatic, iar Republica Moldova a fost io adevărată capitală a Europei. Potrivit lui, datporită reformelor întreprinse de actuala guvernare, dar şi în urma reuniunii, "se întrevede o perspectivă clară europeană a Republici Moldova".

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T