CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Filat vrea miniştrii înapoi, sau să primească alţii noi

Prim-ministrul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) atenţionează asupra faptului că actualul guvern nu-şi va mai putea îndeplini obligaţiile pe motiv că nu mai are cvorumul necesar pentru adoptarea hotărârilor, după ce 11 membri s-au înscris în campania electorală şi vor fi obligaţi să se degreveze din funcţii.
Moldova Azi, 5 octombrie 2010, 17:22
Vlad Filat In urma Guvernul nu are cvorumul necesar pentru a lua decizii

Din cei 22 de membri ai guvernului Filat, 11 candidează pe listele electorale -trei din partea Partidului Democrat, şi câte patru din partea Alianţei Moldova Noastră şi Partidului Liberal.

Filat a declarat marţi, 5 octombrie în cadrul unei conferinţe la sediul PLDM că va adresa un apel Alianţei pentru Integrare Europeană ca să-i scoată din campania electorală pe miniştri pentru a-şi face munca în guvern, sau să înainteze candidaturile altor membri ai guvernului. "Mă adresez către colegii de AIE să ia în calcul două opţiuni: fie că o parte din membrii guvernului vor fi delegaţi înapoi, fie ca miniștrii incluşi pe listele electorale să fie înlocuiţi", a spus Vlad Filat.

Cu un parlament dizolvat şi cu un guvern care nu poate lua decizii timp de două luni de zile în condiţiile Republicii Moldova, este o situaţie gravă, a mai comentat Filat

În context, el a anunţat că PLDM va depune mai târziu actele pentru înregistrarea în campania electorală, iar o parte din miniştrii care au fost înaintaţi de către formaţiunea sa vor rămâne să activeze la guvern.

Solicitat să comenteze aceste declaraţii, liderul AMN, Serafim Urecheanu a spus că aşteaptă ca Vlad Filat să convoace o şedinţă a AIE, în care să fie discutată problema.

În acelaşi timp, secretarul general al Partidului Democrat, Valeriu Lazăr, care este şi vicepremier, ministru al economiei l-a acuzat pe Filat de populism şi de faptul că nu s-a pregătit de această situaţie, menţionând că miniştrii au trimis mai multe proiecte importante pentru a fi examinate de guvern, dar că acestea nu au fost înaintate la şedinţele executivului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T