CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Victor Osipov constată o degenerare continuă a situaţiei în regiunea transnistreană

În regiunea transnistreană există cercuri influente care nu doresc soluţionarea problemei transnistrene şi este constatată o degenerare continuă a situaţiei.
Moldova Azi, 8 octombrie 2010, 17:47
Victor Osipov: Este constatata o degenerare contiuna a situatiei din regiunea transnistreana

Despre aceasta a declarat, vineri,8 octombrie, vicepremierul Victor Osipov, responsabil pentru reglementarea transnistreană în cadrul conferinţei ştiinţifice internaţionale "Securitatea naţională a Republicii Moldova în contextul geopolitic european."

Potrivit lui, în afară de succese pe direcţia reintegrării, în acest an a avut loc o intensificare a incidentelor, un fenomen explicabil prin faptul că în regiunea transnistreană situaţia este controlată puternic de cercuri care nu sunt interesate în soluţionarea problemei. "Avem o degenerare continuă a situaţiei, care se produce sub paravanul actualei misiuni de pacificare. Se înmulţesc structurile de forţă de diferit tip, se înmulţesc barierele în circulaţia persoanelor, au loc fenomene care submineazăă securitatea economică a Republicii Moldova", a declarat el.

În acest context, vicepremierul a menţionat necesitatea integrării politicii de securitate a Republicii Moldova în cele europene. "Pentru Republica Moldova, având în vedere cursul de integrare europeană, interesul de securitate şi aspectele de securitate trebuie să fie integrate în politicile europene de securitate. Trebuie să ne comportăm, inclusiv în raport cu factorii externi, astfel ca şi cum am reprezenta interesul de securitate al Europei în această regiune", a declarat Osipov.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md)

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T