CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Europarlamentarii apreciază pozitiv reformele în domeniul integrării europene iniţiate de AIE

Europarlamentarii consideră că Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative pe calea integrării europene, în ultimul an şi apreciază eforturile Alianţei pentrui Integrare Europeană în acest sens.
Moldova Azi, 12 octombrie 2010, 15:35
Monica Macovei: R. Moldova este campioana regiunii la indeplinirea condiționalitătilor în negocierile cu UE

O delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European efectuează o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 11-12 octombrie 2010.

Europarlamentarul Graham Watson (Marea Britanie), raportor pentru Republica Moldova din cadrul Parlamentului European, responsabil pentru monitorizarea procesului de negociere a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană a spus că salută apropierea Republica Moldova de UE şi consideră că are un viitor european. „Am fost asiguraţi de către liderii Alianţei pentru Integrare Europeană că vor face un front unit în vederea viitoarelor alegeri. AIE reprezintă cea mai bună şansă spre a evolua mai rapid spre UE, dar vom colabora cu orice partid care va câştiga la alegeri", a declarat Watson în cadrul unei conferinţe de presă.

„Au fost făcute progrese semnificative în ultimul an în negocierea tratatului de asociere cu UE, negocierile pentru liberalizarea vizelor, iar aprecierile la nivel tehnic sunt că Republica Moldova este campioana regiunii la îndeplinirea condiţionalităţilor în aceste procese", a declarat europarlamentarul român Monica Macovei. „Susţinem reformele care fundamentează democraţia şi forţele politice care continuă aceste reforme", a mai spus Macovei.

Şi colegul său Cristian Dan Preda a apreciat în termeni pozitivi reformele îndeplinite în ultimul an de către actuala guvernare de la Chişinău. „În problema vizelor, Republica Moldova a evoluat cum nu a evoluat nici o altă ţară din centrul şi estul Europei. Procesul nu va ajunge mai repede la sfârşit, dacă felul cum a fost tratată problema nu va fi continuat", a spus el. „Rezultatul zilei este - fără Alianţă, nu-i nici o speranţă", a mai declarat Cristian Dan Preda

Europarlamentarii au avut luni întrevederi cu Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, prim-ministrul Vlad Filat, reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului, cu ambasadorii statelor membre ale UE, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile care sunt implicaţi în implementarea Planului de Acţiuni a Politicii Europene de Vecinătate şi Parteneriatul Estic. Pentru marţi, delegaţia Parlamentului European are planificată o vizită la Tiraspol.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md)

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T