CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Guvernul face recurs la Marea Camera CEDO in privinta alegerii moldovenilor cu cetatenie multipla

Guvernul de la Chisinau a solicitat Marii Camere a Curtii de la Strasbourg sa re-examineze decizia care constata ca legea moldoveneasca care interzice alegerea persoanelor cu cetatenie multipla in functii publice nu este justificata si proportionala.
Info-Prim Neo, 18 februarie 2009, 17:22

2009-02-18/10:14/ Chisinau (IPN)  Reprezentantul Guvernului R. Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), Vladimir Grosu, a declarat pentru Info-Prim Neo ca cererea a fost depusa la CEDO in seara zilei de 17 februarie. Termenul limita pentru solicitarea re-examinarii expira miercuri, 18 februarie.

Potrivit agentului guvernamental, un comitet din 5 judecatori CEDO va studia daca recursul intruneste criteriile pentru a fi examinat de Marea Camera.

Legea 273 a fost contestata de catre Dorin Chirtoaca, primar de Chisinau si de catre juristul Alexandru Tanase, consilier municipal, care si au cetatenie romana. La 18 noiembrie CEDO a facut publica hotararea in cauza Tanase si Chirtoaca versus R. Moldova.

Conform cercetarilor CEDO, Moldova este unica tara din cadrul Consiliului Europei care, desi permite multipla cetatenie, interzice persoanelor ce o detin sa fie eligibile pentru functii publice, inclusiv pentru functia de deputat in Parlament. Acest lucru este surprinzator in special pentru ca in 2002 si 2003 Guvernul a permis multipla cetatenie, fara a mentiona despre eventuale restrictii aduse drepturilor politice, a spus la o conferinta de presa la Agentia Info-Prim Neo, acum trei luni, avocatul celor doi reclamanti, Janeta Hanganu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T