CăutareSr
20 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC a respins cererea PPCD de a anula inregistrarea UCM in calitate de concurent electoral

Comisia Electorala Centrala (CEC) a respins marti, 17 februarie, cererea depusa de Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) de a anula inregistrarea Uniunii Centruse din Moldova (UCM) in calitate de concurent electoral. PPCD a invocat inclusiv faptul ca in procesul de depune a actelor la CEC, UCM nu avea un presedinte, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 18 februarie 2009, 17:24

2009-02-18/07:41/ Chisinau (IPN) In contestatia depusa de PPCD la CEC, semnata de vicepresedintele formatiunii, Vlad Cubreacov, se spune ca „persoana care a detinut anterior presedintia acestui partid (Mihai Petrache, n.r.) a demisionat, iar alegerea noului presedinte (Vasile Tarlev, n.r.), fiind efectuata cu incalcarea statutului, nu a fost inregistrata la Ministerul Justitiei". Astfel, considera PPCD, nimeni nu avea dreptul de a semna deciziile adoptate de organul de conducere al partidului, iar actele prezentate la CEC nu pot fi declarate ca fiind autentice.

De asemenea, PPCD sustine ca reprezentantul UCM la CEC este concomitent si membru de partid, contrar prevederilor Codului electoral.

La randul sau, CEC si-a argumentat refuzul de a aplica sanctiuni fata de UCM prin faptul ca „argumentul cu privire la necorespunderea documentelor prezentate de Uniunea Centrista este pur declarativ si neintemeiat".

La fel, CEC a spus ca Vlad Cubreacov nu poate semna deciziile inaintate de PPCD la CEC, acest lucru intrand doar in competenta presedintelui formatiunii, Iurie Rosca si a reprezentantului inaintat de partid la Comisie.

Formatiunea a depus in aceeasi zi o alta contestatie cu acelasi continut, dar semnata de presedintele partidului, Iurie Rosca. Comisia urmeaza sa-si anunte decizia in termen de 5 zile de la data depunerii contestatiei.

PPCD a fost inregistrat la CEC in calitate de concurent electoral cu o zi inainte de UCM. Prima formatiune va ocupa pozitia a patra in buletinul de vot, iar ultima - a opta.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T