CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Parlamentarii europeni au întâmpinat dificultăţi la trecerea frontierei cu Transnistria

O delegaţie a Parlamentului European a întâmpinat dificultăţi de a se deplasa în regiunea transnistreană, după ce a fost oprită pentru o perioadă de timp de vameşii transnistreni.
Moldova Azi, 13 octombrie 2010, 14:21
Cristian Dan Preda: Am întâmpinat greutăţi la trecerea în Transnistria

Delegaţia, care a efectuat o vizită în Republica Moldova în perioada 11-12 octombrie, a avut programată pentru marţi şi o vizită în Transnistria. Aceasta însă nu s-a desfăşurat fără incidente.

"La trecerea spre Transnistria am întâmpinat dificultăţi. Refuzând să dăm paşapoartele diplomatice, am fost reţinuţi o vreme, o procedură care nu e prea elegantă", a declarat presei la revenirea din regiunea transnistreană europarlamentarul român Cristian Dan Preda.

El a menţionat că din această cauză, delegaţia a pierdut o întrevedere programată, dar a reuşit să aibă la Tiraspol întrevederi cu liderul separatist Igor Smirnov şi cu aşa-numitul ministru de externe, Vladimir Iastrebciak.

Cristian Dan Preda a menţionat susţinerea pentru reluarea negocierilor în format oficial. "Poziţia noastră este că negocierile în formatul 5+2 trebuie reluate cât se poate de repede. Trebuie formalizate şi începută o rundă de negocieri care să conducă la soluţionarea acestui diferend. Menirea UE este de a facilita, în calitate de observator, aceste negocieri", a declarat el.

Monica Macovei, care de asemenea a făcut parte din delegaţia Parlamentului European, a menţionat şi ea poziţia UE de susţinere a reluării procesului de negocieri. "Am venit cu un mesaj de susţinere a negocierilor formale pentru soluţionarea conflictului îngheţat şi cu mesajul că UE va creştere susţinerea tehnică şi financiară pentru proiecte în regiunea transnistreană", a declarat ea.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T