CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC va examina o sesizare a Partidului Comunistilor ce vizeaza publicatia „Obiectiv"

Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) a depus la Comisia Electorala Centrala (CEC) o sesizare prin care ii solicita sa verifice daca nu sunt folosite fonduri straine in campania electorala in cazul editarii suplimentului „Obiectiv", editat de Asociatia Presei Independente (API) din Moldova, comunica Agentia DECA-press.
DECA-press, 19 februarie 2009, 17:14

„Obiectiv" este editat din sursele National Endowment for Democracy (NED) din SUA in cadrul Coalitiei 2009 pentru alegeri libere si corecte.

Se pare insa ca PCRM este nemultumit de un articol („Ziua adevarului pentru PCRM") publicat in ultimul numar al suplimentului „Obiectiv". Articolul, care citeaza experti din diferite domenii, se refera la promisiunile PCRM date electoratului in campania electorala din 2005 si la felul in care acestea au fost indeplinite.

Reprezentantul PCRM la CEC, Sergiu Sarbu, a declarat, marti, pentru presa ca „cel mai periculos este faptul ca aceasta publicatie este editata cu suportul financiar al donatorilor externi, fapt interzis de legislatie". Anume din aceste considerente am solicitat CEC sa verifice situatia cu acest supliment aparut cu un tiraj de 70 mii de exemplare, a mai spus Sarbu.

Directorul executiv al API, Petru Macovei, a declarat, citat de Agentia Monitor Media, ca organizatia pe care o reprezinta „respinge categoric invinuirile de implicare politica din tara sau de peste hotare in politica editoriala a acestui supliment de educatie civica si electorala".

„Promisiunile electorale sunt un mijloc de pacaleala a cetatenilor, iar „Obiectiv" isi propune sa analizeze pe cat de realiste sunt aceste promisiuni in cazul tuturor concurentilor", a mai spus Macovei.

„Obiectiv" este o publicatie de educatie civica si electorala, care se editeaza in limbile rusa si romana. Apare din decembrie 2008 si este distribuit ca supliment in 16 ziare locale si regionale.

PCRM acuza incalcari de ordin electoral ale oponentilor 

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a sesizat Comisia Electorala Centrala (CEC) asupra unor incalcari electorale comise de mai multi concurenti inregistrati in cursa pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, noteaza DECA-press.

In primul rand, comunistii se plang pe Alianta „Moldova Noastra" precum ca  ar folosi resursele administrative in scopuri electorale.

In al doilea rand, PCRM a solicitat CEC sa anuleze inregistrarea simbolului electoral al Uniunii Centriste din Moldova pentru ca contine numele „Tarlev", ce a fost mediatizat pe larg in circa sapte ani de exercitare a functiei de prim-ministru.

De asemenea, comunistii au contestat si inregistrarea simbolului Partidului Liberal, care contine 12 stele si care, in opinia lor, ar avea similitudini cu simbolica UE.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T