CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Romii din R. Moldova isi cer dreptul la vot

Organizatia „Tarna Rom" sustine ca romii nu sunt informati despre procedura de vot din care cauza rata de participare a acestora la alegerile anterioare a fost nesemnificativa, noteaza DECA-press.
DECA-press, 19 februarie 2009, 17:17

La alegerile parlamentare trecute au participat circa 20% din populatia de etnie roma.

Liderul organizatiei, Marin Ala, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca a fost lansat un proiect de informare a romilor despre apropiatele alegeri.

„Noi mergem in satele cu romi si le explicam de ce trebuie sa mearga la vot si cum se desfasoara aceasta procedura. Din pacate multi din ei sunt analfabeti sau nu au acte de identitate", a precizat Marin Ala.

El mai spune ca nici partidele politice nu sunt interesate ca populatia roma sa voteze.

„Conform calculelor noastre in Moldova exista cca 100 mii de romi cu drept de vot. Partidele politice insa nu vin sa faca agitatie politica in satele populate preponderent de romi, de aceea acestia nici nu au favoriti in politica", a mentionat el.

Ala spera ca in urma campaniei de informare rata de participare a romilor la alegerile din 5 aprilie, va fi de 60%. *Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T