CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Pictarea icoanelor - un har de la Dumnezeu

Credinţa şi apropierea de Dumnezeu poate face minuni în viaţa unui om. Este şi cazul lui Iurie Ţipordei din s. Sadaclia, raionul Basarabeasca. Iurie pictează icoane.
Moldova Azi, 26 octombrie 2010, 15:03
Iurie Ţipordei din s. Sadaclia, raionul Basarabeasca este pictor de icoane

Iurie Ţipordei nu are studii de specialitate şi nici superioare, iar talentul său de a picta icoane îl consideră drept un dar pe care i la dat Dumnezeu după ce a trecut de vârsta de 30 de ani.

Lucrările lui Iurie sunt diverse ca dimensiuni, începând de la icoane suvenir până la icoane pictate pe cupolă sau pereţii bisericiilor.

Biserica din satul de baştină, Sadaclia este în mare parte pictată de Iurie Ţipordei.

Numărul icoanelor pe care le-a pictat Iurie sunt de ordinul sutelor. Acesta are comenzi atât în ţară, cât şi peste hotare. Visul său este să picteze cât mai multe biserici, aici în Moldova.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T