CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Marius Lazurcă cheamă partidele să nu utilizeze ţara sa în calitate de obiect al acuzaţiilor electorale

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, a chemat vineri partidele politice din Republica Moldova să nu facă România obiectul unor acuzaţii în campania electorală, fapt ce ar putea afecta credibilitatea acestora în faţa UE.
Moldova Azi, 29 octombrie 2010, 16:06
Marius Lazurca: Romania nu ar vrea ca sansa europeana a R. Moldova sa esueze de dragul unei campanii electorale

Marius Lazurcă a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în relaţiile cu UE în ultima perioadă şi că are o şansă reală de apropiere faţă de UE şi "România nu ar vrea ca această şansă să eşueze din dragul unei campanii electorale".

El nu a nominalizat niciun partid politic, dar a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba de Partidul Comuniştilor, care în ultimul timp a lansat mai multe acuzaţii la adresa României

„Este surprinzător să constat că acest interes pentru integrare europeană a partidelor politice nu se reflectă cum ar fi trebuit, că temele europene nu sunt dezbătute, în pofida adeziunii cetăţenilor faţă de integrare. Este mai surprinzător că nu au fost asumate toate standardele electorale de conduita europeană", a mai declarat el referindu-se la faptul că România, un stat membru UE se vede obiect al campaniei electorale "ce este cu totul inedit, dacă nu chiar nepotrivit".

"Credem că ar fi mai în acord cu intenţiile declarate ale forţelor politice de susţinere a integrării europene, să fie abordate temele de integrare şi nici unul dintre statele membre, cu atât mai mult România, să nu devină obiectul unor atacuri şi insinuări în timpul campaniei", a mai adăugat el.

Fiind solicitat să comenteze acuzaţiile recente ale Partidului Comuniştilor, potrivit cărora România se implică în campania electorală, susţinând Alianţa pentru Integrare Europeană, Lazurcă a spus că putea fi vorba de anumite interferenţe doar dacă AIE era concurent electoral.

El a refuzat să comenteze şi alte acuzaţii aduse de unele mijloace mass-media şi susţinute de comunişti că guvernul ar fi decis spargerea unui dig pe Prut pentru a evita inundaţiile din România. "Suntem în prezenţa unui neadevăr care nu merită altă replică decât ridicatul din umeri", a spus Lazurcă.

În alt context, ambasadorul s-a arătat încrezător că în curând va fi semnat acordul de frontieră dintre cele două state.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T