CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Comunistii cer demiterea unui membru al CEC

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) cere demiterea membrului Comisiei Electorale Centrale (CEC), Nicolae Girbu, care a fost promovat in aceasta functie in 2005 de catre Alianta "Moldova Noastra" (AMN). O solicitare in acest sens a adresat Comisiei reprezentantul permanent al comunistilor la CEC, Serghei Sirbu.
INFOTAG, 20 februarie 2009, 17:25

Chisinau, 20 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, comunistii il acuza de faptul ca, in cadrul unei recente sedinte a CEC, el a facut declaratii politice ofensatoare in adresa partidului de guvernamint.

PCRM precizeaza ca incidentul s-a propus in timpul discutiilor de la CEC la tema: cind trebuie sa inceapa dezbaterile electorale la posturile de televiziune?

Nicolae Girbu a declarat atunci ca nu este corect ca pentru dezbateri electorale sa se acorde doar ultimele trei saptamini inainte de alegeri, in conditiile in care in toti acesti ani la televiziune nu a existat o emisiune "Ora opozitiei", iar societatea este slab informata despre partide. In paralel, el a spus ca "PCRM a folosit si foloseste din plin toata presa, iar presedintele Voronin si prim-ministrul Grecianii nu au degrevat din functie si folosesc abuziv resursele administrative".

Codul Electoral prevede ca un membru al CEC poate fi demis in cazul in care CEC inainteaza o cerere in acest sens catre Curtea Suprema de Justitie, iar aceasta constata ca el a comis incalcarile prevazute in acest sens de legislatie. In 2006, s-a mai facut o tentativa de demitere a lui Nicolae Girbu, dar care nu s-a incununat de succes.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T