CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Vlad Filat crede că România va adera la spaţiul Schengen în februarie 2011

Premierul Vlad Filat s-a arătat convins de faptul că rezervele Franţei faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Shengen vor fi depăşite prin dialog în cadrul UE şi că în luna februarie România va deveni membru al acestui spaţiu.
Moldova Azi, 11 noiembrie 2010, 12:25
Vlad Filat:România, cât şi Bulgaria, începând cu luna februarie, vor fi membri ai spaţiului Shengen

Şeful cabinetului de la Chişinău a comentat astfel declaraţiile secretarului de stat francez pentru afaceri europene Pierre Lellouche, care a spus că Franţa susţine amânarea deciziei de intrare a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen până în vara anului 2011, din cauza problemelor de la frontiera cu Republica Moldova.

"Am avut posibilitatea să văd cum sunt discutate probleme sensibile, cum sunt găsite soluţii, şi sunt absolut sigur că şi aceste probleme şi aceste puncte de vedere vor fi discutate, se va găsi compromisul, iar atât România, cât şi Bulgaria, începând cu luna februarie, vor fi membri ai spaţiului Shengen. Şi lucrul asta este important şi pentru noi", a declarat joi, Vlad Filat.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Pierre Lellouche, a declarat miercuri, citat de AFP, că Franţa va face în aşa fel încât decizia cu privire la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen să nu fie luată înainte de vara anului 2011.

"Frontiera româno-moldavă este prost controlată din cauza distribuirii dincolo de frontieră de paşapoarte româneşti, a 'găurii negre' pe care o reprezintă teritoriul transnistrean separatist şi a nivelului de corupţie din Ucraina vecină", a adăugat Pierre Lellouche.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T