CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Locuitorii din Corjova vor vota la Cocieri

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis marţi să renunţe la organizarea alegerilor parlamentare în satul Corjova din stânga Nistrului pentru a evita incidentele organizate de administraţia separatistă de la Tiraspol la scrutinele anterioare.
Moldova Azi, 23 noiembrie 2010, 15:58
Irina Gâscă, PDM: Criteriile Coalitiei Civice pentru un parlament curat nu sunt chiar transparente

CEC şi-a anulat propria hotărâre privind deschiderea secţiei de votare în această localitate şi a decis deschiderea a încă unei secţii de votare în sediul primăriei din Cocieri, localitate învecinată, unde vor putea vota locuitorii din Corjova.

Comisia a adoptat această hotărâre având în vedere faptul că pe parcursul ultimilor ani autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol au blocat prin diverse metode participarea alegătorilor la scrutinele electorale.

În cadrul aceleaşi şedinţe, CEC a aprobat ultimele modificări în listele candidaţilor pentru funcţia de deputat din partea a şapte partide. După aceasta, formaţiunile politice nu vor mai avea dreptul să efectueze înregistrări.

Printre cele mai vehiculate este introducerea omului de afaceri Vlad Plahotniuc pe listele PDM, cu numărul 2. PDM i-a inclus în listă şi pe actualul deputat, Valeriu Guma (14) şi primarul de Orhei, Ion Stratulat (23).

De asemenea, PLDM l-a exclus din listă pe omul de afaceri Călin Vieru, fiul lui Grigore Vieru, iar în locul său a fost înregistrat ministrul de stat Victor Bodiu.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T