CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

"Coalitia 2009" recomanda conducerii tarii sa restituie in bugetul de stat banii folositi pentru deplasarile electorale

"Coalitia pentru alegeri libere si corecte - 2009" recomanda presedintelui tarii, presedintelui Parlamentului si prim-ministrului sa restituie in buget sumele cheltuite pentru deplasarile efectuate in scop electoral, din fondul electoral al concurentului electoral pe care il reprezinta - Partidul Comunistilor din Moldova.
INFOTAG, 25 februarie 2009, 17:22

Chisinau, 25 februarie ( INFOTAG ). La conferinta de presa sustinuta miercuri la INFOTAG reprezentantii "Coalitiei 2009" au prezentat cel de-al treilea raport de monitorizare a procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie, realizat in perioada 28 ianuarie - 24 februarie.

Nicolae Panfil, secretarul "Coalitiei 2009", a spus ca recomandarea este una argumentata, deoarece in vizitele pe care le fac in raioane, presedintele tarii, prim-ministrul si speakerul fac agitatie electorala.

"In acest timp insa, ei utilizeaza transportul de serviciu, primesc salarii. Daca comparam inregistrarile video puse pe postul public de televiziune, vedem clar diferenta reportajelor facute cu conducerea tarii in perioada anului trecut si ce se arata acum. Asa ca ar fi logic ca ei sa restituie banii cheltuiti in aceste deplasari din fondul electoral al PCRM. Comisia Electorala Centrala ar trebui sa reglementeze modul de restituire a acestor bani", a precizat Panfil.

Paul Strutzescu, presedintele Ligii pentru apararea drepturilor omului (LADOM), a spus ca in perioada monitorizata au fost inregistrate intimidari din partea politiei a membrilor Partidului Liberal Democrat, presiuni asupra cetatenilor pentru a-i determina sa participe la intilnirile electorale cu reprezentantii PCRM, tentative de a compromite actiunile legitime ale Asociatiei Presei Independente din partea PCRM, utilizarea abuziva a resurselor administrative.

"In aceasta perioada am mai observat ca, desi agitatia electorala decurge in general in mod corect, iar concurentii electorali au un comportament decent, reprezentantii Partidului Popular Crestin Democrat, Partidului Liberal si PCRM admit in discutiile cu alegatorii afirmatii si invinuiri la adresa altor concurenti electorali. De asemenea, la intilnirile cu alegatorii din raioanele Riscani, Edinet, Tarlaclia, presedintele Voronin a utilizat expresii vulgare si comparatii jignitoare la adresa primarului de Chisinau, dar si in adresa unor deputati din opozitie", a spus Strutzescu.

"Coalitia 2009" recomanda CEC sa elaboreze si sa aprobe modul de control al votarii prin procedura declararii locului aflarii alegatorului in ziua alegerilor pentru a evita votarea multipla, sa mediatizeze pe larg necesitatea aplicarii stampilei in actele de identitate a alegatorilor, sa foloseasca toate mijloacele posibile pentru a informa alegatorii din stinga Nistrului despre procedura si locul votarii.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T