CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Primul candidat independent este liber să înceapă campania electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat miercuri, 25 februarie, primul candidat independent în calitate de concurent electoral. Astfel, Sergiu Banari, membru în Consiliul municipal Bălţi se poate lansa oficial în campania electorală, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 25 februarie 2009, 17:28

2009-02-25/14:08/ Chisinau (IPN) Înregistrarea sa nu s-a produs fără incidente. CEC a constatat că circa 60 din cele peste 2 mii de semnături prezentate de acesta sunt false. Cu toate acestea, Banari avea suficiente semnături pentru a fi înregistrat.

Banari a spus că „argumentele prezentate de CEC sunt pregătite de PCRM". „Ei înţeleg că participarea mea la alegerile din 2009 va însemna micşorarea voturilor pentru partidul de guvernământ. Municipiul Bălţi a devenit ultima cetate a comuniştilor din Moldova. Sunt sigur că participarea mea în alegeri va fi o surpriză neplăcută pentru PCRM", a spus Sergiu Banari.

Potrivit lui, „campania electorală în municipiul Bălţi va f i mai degrabă un adevărat război dintre echipa sa şi cea a PCRM". „Pentru a trăi într-un stat de lege şi să ne integrăm în Uniunea Europeană trebuie în primul rând să încheiem epoca comuniştilor", a spus Banari.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CEC a operat unele modificări în lista candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Social-Democrat.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T