CăutareSr
11 mai 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ghimpu mai puţin sigur în privinţa reconstituirii AIE, Lupu dispus să discute cu toate partidele

Luni, reprezentanţii celor două formaţiuni au avut o întrevedere în care au discutat posibilitatea formării unei noi coaliţii.
Moldova Azi, 6 decembrie 2010, 17:08
Marian Lupu:Purtam discutii cu toate partidele parlamentare

Am constatat că pe un număr întreg de subiecte există viziuni similare, referitor la altele există diferenţe de opinii, "ceea ce este şi normal în cadrul unui dialog", a declarat Lupu după întrevedere.

Liderul PDM a evitat din nou să spună care va fi opţiunea formaţiunii sale în privinţa viitoarei alianţei. El a reiterat însă că poartă discuţii cu toate partidele parlamentare

„PDM pledează pentru parcursul democratic şi european al Republicii Moldova, pentru un sistem politic democrat şi un curs echilibrat al politicii externe, care corespund intereselor naţionale ale ţării", a mai declarat Lupu.

Referindu-se la declaraţiile de luni ale lui Vlad Filat, precum că cei care vor refuza constituirea AIE vor trăda alegătorii, Lupu a spus că „PDM nu acceptă presiuni".

Faptul că PDM dialoghează cu comuniştii pe de o parte şi cu PL şi PLDM pe de altă parte îngreunează posibilitatea de a negocia cu ei, consideră Ghimpu. „Nu e simplu să discuţi cu un partid care are două variante. Este mai greu de noi, oricum sunt şanse ca PDM să nu meargă într-o coaliţie cu PCRM. Asta depinde de Partidul Liberal Democrat şi PL", a declarat Ghimpu.

„Odată ce nu este semnat un document, cred şi vreau să cred că vom fi capabili să guvernăm în Republica Moldova", a mai spus el.

Liderii PL au avut la finele săptămânii trecute o întrevedere cu PLDM, după care atât Ghimpu cât şi Filat s-au declarat aproape siguri de posibilitatea reconstituirii AIE. Între timp, presa a vehiculat şi posibile negocieri dintre PDM şi comunişti, iar duminică la Chişinău a fost în vizită şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin, care a avut o întrevedere comună cu liderii celor două partide. Luni, Marian Lupu a declarat că a primit o ofertă generoasă din partea comuniştilor.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md)

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T