CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PD acuza guvernarea de faptul ca incearca sa foloseasca factorul rusesc in scopuri electorale...

"Daca comunistii vor face acest lucru inca o data, cum au facut si anterior, va avea de suferit Moldova si, in primul rind, exportatorii", a mentionat el.
INFOTAG, 26 februarie 2009, 16:49

Chisinau, 26 februarie ( INFOTAG ). Partidul Democrat (PD) sustine ca actuala guvernare incearca sa foloseasca factorul rusesc in alegeri pentru a cistiga simpatia electoratului vorbitor de limba rusa. O declaratie in acest sens a facut joi, in cadrul unei conferinte de presa, liderul PD, Dumitru Diacov.

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, in calitate de exemplu el a adus recenta vizita la Chisinau a ministrului afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, pe care, in opinia sa, comunistii incearca s-o foloseasca in scopuri electorale.

"Sigur ca vizita lui Serghei Lavrov, cu o luna inainte de alegeri, poate fi apreciata ca un act electoral. Or, nimeni nu discuta strategii u un Guvern care in scurt timp ar putea sa nu mai fie", a mentionat el.

Dumitru Diacov crede ca in scopuri electorale s-a facut si anuntul ca pina la 5 aprilie Vladimir Voronin va avea o vizita la Moscova.

"Credem ca aceasta vizita va avea loc cu o saptamina inainte de alegeri. Dar nu intelegem ce se poate de discutat cu un presedinte care pleaca din functie. Vladimir Voronin a spus ca nu va mai candida la aceasta functie, dar nici nu poate sa faca acest lucru", a mentionat liderul PD.

El s-a aratat ingrijorat de faptul ca jurnalistul rus Alexei Venedictov, care l-a insotit pe Serghei Lavrov, a organizat o conferinta de presa in care a sugerat ca pentru Moscova ar fi bine ca la putere in Moldova sa ramina comunistii.

El l-a numit pe Alexei Venedictov si pe alt jurnalist rus, Vladimir Soloviov, care anterior a fost in Moldova "si a facut campanie comunistilor", "gasterbaiteri politici care vin in Moldova pentru un adaos la salariile mari pe care le au la Moscova".

Dumitru Diacov nu a exclus ca PCRM foloseste factorul rusesc doar in scop electoral, iar ulterior "ar putea iarasi pacali Rusia".

Oleg Serebrian, prim-vicepresedintele PD, a declarat ca vizita lui Lavrov aminteste de vizitele efectuate in alegerile din 2005 la Chisinau de catre presedintele roman Traian Basescu si cel georgian Mihail Saakasvili. El a sugerat ca si atunci vizitele au avut loc in sustinerea comunistilor si a spus ca ulterior "a fost loc de regrete".

...SI SUSTINE CA AMBASADORUL MOLDOVEI IN CEHIA FACE CAMPANIE ELECTORALA COMUNISTILOR

Chisinau, 26 februarie ( INFOTAG ). Partidul Democrat (PD) sustine ca ambasadorul Moldovei in Cehia, Valerian Cristea, se afla in prezent in tara si face agitatie electorala in favoarea Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM).

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, Oleg Serebrian, prim-vicepresedintele PD, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca personal a fost martor al unei situatii de acest gen care a avut loc acum citeva zile in satul Chitcanii Vechi din raionul Telenesti.

Potrivit spuselor sale, ambasadorul le-a vorbit alegatorilor din sat despre experienta agricultorilor cehi, dupa care i-a indemnat discret sa sustina PCRM.

Oleg Serebrian sustine ca, chiar daca ambasadorul se afla oficial in concediu, nu are dreptul sa faca agitatie electorala, "deoarece ambasadorii sint apolitici".

El crede ca Valerian Cristea trebuie sa se afle acum la Praga si sa profite de faptul ca Cehia este presedinta in exercitiu a Uniunii Europene pentru a promova mesajul de integrare europeana al Moldovei.

Prim-vicepresedintele PD a numit situatia "stupida" si a spus ca a discutat-o cu unii diplomati acreditati la Chisinau, "care se minuneaza de asa lucruri".

Oleg Serebrian a spus ca va sesiza CEC in aceasta problema, dar si pe ministrul afacerilor externe si integrarii europene Andrei Stratan, pe care vrea sa-l intrebe "cu ce se ocupa ambasadorii".

Potrivit spuselor sale, in situatia creata, nu exista nici un fel de certitudine ca alegerile ce vor avea loc in reprezentantele diplomatice ale Moldovei de peste hotare vor fi corecte.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T