CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN bate alarma pe marginea disparitiei unui primar din raionul Straseni

Gheorghe Ionel, primarul satului Vorniceni, din raionul Straseni, a fost arestat de politie vinerea trecuta chiar in fata Judecatoriei raionale Straseni, care tocmai ii daduse castig de cauza intr-un dosar, transmite Agentia DECA-press.
DECA-press, 2 martie 2009, 17:57

Veaceslav Untila, prim-vicepresedinte al Aliantei „Moldova Noastra" (AMN), membru al careia este primarul, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca nimeni nu stie de ce acesta a fost retinut si unde se afla in prezent.

Formatiunea a incercat sa afle la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (colaboratorii caruia se presupune ca au efectuat retinerea) unde se afla Gheorghe Ionel, dar fara rezultat.

Veaceslav Untila sustine ca Gheorghe Ionel „este hartuit deja de doi ani de guvernare".

Initial primarul a fost acuzat de trafic de fiinte umane, iar ulterior - de abuz in serviciu.

In aceasta perioada, Ionel s-a aflat circa jumatate de an in arestul politiei.

Saptamana trecuta, primarul a scapat de ambele dosare, fiind achitat de Curtea de Apel Chisinau si, respectiv, de Judecatoria raionala Straseni, dar nu a apucat  sa se bucure de acest lucru.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T