CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CCA a avertizat public postul de televiziune EU TV pentru nerespectarea pluralismului de opinie

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avertizat public in sedinta de miercuri postul de televiziune EU TV pentru nerespectarea pluralismului de opinie in cadrul a doua editii a emisiunii de autor "Epicentru", difuzate in luna februarie. Pentru avertizare au votat sapte din cei noua membri CCA.
INFOTAG, 4 martie 2009, 17:36

Chisinau, 4 martie ( INFOTAG ). Dupa cum transmite INFOTAG, Dumitru Graur, reprezentantul AMN, formatiunea care a facut sesizarea la CCA, a mentionat ca in cadrul celor doua emisiuni, invitatii Anatol Rurac, presedintele Uniunii Artistilor Plastici, si Ion Morari, fost detinut politic, au facut agitatie electorala pentru Partidul Popular Crestin Democrat. In opinia membrilor CCA, aprecierile date de Anatol Rurac si Ion Morei in cadrul emisiunii cu privire la meritele PPCD in ultimii ani, precum si afirmatiile ca vor vota cu aceasta formatiune, au avut o vadita tenta electorala, prin care s-a incalcat Regulamentul de reflectare a campaniei electorale.

Corneliu Mihalache, membru CCA, a mentionat ca intrebarea moderatorului emisiunii, Sergiu Praporscic, adresata lui Anatol Rurac - De ce sinteti membru PPCD? - reprezinta agitatie electorala directa pentru aceasta formatiune politica. In acest caz interventiile celor doi trebuiau diferentiate cu genericul, "Electorala 2009", iar timpul de antena trebuia oferit contra plata si contabilizat.

In replica Viorel Buzdugan, directorul general al EU TV, a mentionat ca "Epicentru" este o emisiune de autor, care are o politica editoriala proprie. In opinia lui, cei doi invitati ai emisiunii nu sint concurenti electorali, prin urmare au avut dreptul sa declare ca in cadrul alegerilor parlamentare vor vota cu PPDC. El a mai spus ca cei doi invitati nu au indemnat publicul sa voteze pentru acesata formatiune.

Tot in cadrul sedintei, CCA a respins solicitarea AMN de a sanctiona posturile de televiziune NIT, N4 si OMEGA, care, in opinia AMN, au incalcat Regulamentul de reflectare a campaniei electorale prin difuzarea unor reportaje de la intilnirea lui Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federatiei Ruse cu conducerea de virf a R.Moldova.

De asemenea, CCA a mai avertizat public si postul de televiziune Moldova 1 pentru neprezentarea in timp de 24 de ore a materialelor video solicitate de CCA.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T