CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ambasadorul Rusiei la Chişinău promite noi scumpiri la gazele ruseşti pentru Moldova

Contractul dintre „Gazprom" şi „Moldovagaz" va mai fi în vigoare încă un an de zile şi nu poate fi contestat.
Moldova Azi, 9 februarie 2011, 11:32
Kuzmin: Preţurile la gazele ruseşti pentru Moldova ar putea creşte în continuare

"Formula după care este fixat preţul la gaze pentru Republica Moldova derivă din preţul mondial la petrol. Acum, în legătură au evenimentele din Egipt, vedem că preţul petrolului este în creştere, ceea ce înseamnă automat că peste o jumătate de an vom avea din nou o creştere a tarifelor la gazele livrate Republicii Moldova", a declarat Valerii Kusmin după întâlnirea cu preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Ambasadorul rus a spus că acordul cu „Gazprom" nu trebuie interpretat prin prisma luptei politice interne, ci raportat la preţul mondial al petrolului.

"Contractul dintre „Gazprom" şi „Moldovagaz" va mai fi în vigoare încă un an de zile şi nu poate fi contestat. Când va expira, vor începe negocieri şi poate că formula de stabilirea preţului va fi modificată. Preţul la gaze este o chestiune economică şi subiectul nu figurează pe agenda politică", a spus Kuzmin.

Preşedintele PL a amintit că acordul cu „Gazprom" care prevede formula de calcul în baza căreia preţul la gaze creşte constant în ultimii ani a fost negociat de guvernul preşedintelui Voronin, şi anume lui cetăţenii moldoveni trebuie să-I "mulţumească" pentru aceste scumpiri.

Întrebat ce ar putea ceda Chişinăul în plan politic pentru a obţine un preţ mai bun la gaze, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus, glumind, că "l-am putea da ruşilor pe Voronin, dacă tot le este atât de drag".

În cadrul întâlniri care a avut loc marţi seara, Mihai Ghimpu şi Valerii Kuzmin au discutat "despre situaţia în lume, cea din Egipt, interacţiunea civilizaţiilor", dar şi despre "decizia de marţi a Curţii Constituţionale, perspectivele alegerii preşedintelui şi depăşirii crizei politice din Republica Moldova".

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T