CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PCRM si-a modificat lista electorala

Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) a retras, vineri, opt persoane din lista sa electorala, ca urmare a unui demers depus la Comisia Electorala Centrala (CEC), transmite Agentia DECA-press.
DECA-press, 6 martie 2009, 18:51

Printre cei exclusi din lista se numara Larisa Savga, ministru al Educatiei si Tineretului, presedintele fractiunii PCRM din Consiliul Municipal Chisinau, Svetalana Popa si muzicianul Constantin Moscovici.

PCRM a solicitat modificarea pozitiilor in lista electorala pentru sapte candidati, dar toate acestea au vizat persoane aflate sub numarul de ordine 23. PCRM a evitat sa-si comenteze decizia.

Patru din cele opt persoane excluse din lista, printre care Constantin Moscovici si Larisa Savga, detin cetatenie romana. Din cele opt persoane noi incluse in lista electorala doar una are domiciliul in capitala. *** end - 06.03.2009 [DECA-press]

 Modificari esentiale in lista Uniunii Centriste din Moldova

Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) a incercat, vineri, sa determine Comisia Electorala Centrala (CEC) sa respinga includerea in lista electorala a Uniunii Centriste din Moldova (UCM) a lui Nicolae Andronic si Valeri Klimenko, informeaza DECA-press.

Reprezentatul PCRM la CEC, Sergiu Sarbu a prezentat o scrisoare a Ministerului Justitiei prin care cei doi figureaza in Registrul de stat la data de 4 martie drept presedinti ai Partidului Popular Republican si, respectiv, Miscarea social-politica „Ravnopravie". Sarbu afirma ca in aceste conditii cei doi nu pot candida pe lista unui alt partid politic.

CEC insa a stabilit ca dosarele celor doi includ si cererile lor de demisie din functiile pe care le detineau in partidele amintite.

Nicolae Andronic va figura cu numarul patru in lista electorala a UCM, iar Valeri Klimenko cu numarul sapte. In lista electorala a UCM se mai regasesc Nicolae Alexei, fost presedinte al Partidului Legii si Dreptatii, Ion Mereuta fost presedinte al Partidului Umanist.

UCM a retras noua candidati de pe lista sa electorala si a operat 77 de modificari in interiorul listei. UCM a mai inregistrat 15 nume noi in lista sa electorala.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T