CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN acuza PCRM si "Teleradio-Moldova" de compromiterea dezbaterilor electorale

Alianta "Moldova Noastra" (AMN) acuza Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) si compania "Teleradio-Moldova" de "compromiterea dezbaterilor electorale".
INFOTAG, 10 martie 2009, 17:38

Chisinau, 10 martie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, intr-un comunicat de presa al formatiunii se mentioneaza ca "in mod firesc, dezbaterile la radio si televiziunea publica ar fi trebuit sa fie emisiuni distincte si ample, in care cetatenii Republicii Moldova sa poata urmari incrucisarea de pozitii intre principalele forte politice ale tarii, principalii concurenti electorali".

"S-a facut totul, insa, pentru a lipsi publicul de aceasta posibilitate. Modul in care sint organizate si orchestrare dezbaterile electorale la TV Moldova 1 si la Radio Moldova urmareste un singur scop: banalizarea uneia dintre cele mai importante arene politice in campania electorala 2009. S-a programat o multitudine de emisiuni scurte, circa 120 in total, la tv si la radio, in care participa doar cite 2 concurenti electorali, majoritatea disputelor fiind irelevante pentru politica efectiva din Republica Moldova", se spune in documentul citat.

AMN considera ca PCRM, "stiind ca este responsabil de dezastrul din tara si avind o conducere lasa, a minimizat pentru sine pericolul de a se confrunta cu adversari redutabili, principalul fiind, evident, AMN".

"Puzderia de dezbateri irelevante va naste doar iritare printre telespectatori, mai ales ca afecteaza grila cu care ei sint obisnuiti", sustine formatiunea.

AMN a atras atentia observatorilor "asupra reglementarii ambigue a acestui compartiment de catre CCA si Comisia Electorala Centrala, fapt care a si pregatit terenul pentru manipularile puterii comuniste, care discrediteaza dezbaterile electorale de la "Teleradio-Moldova" si pot duce la cresterea absenteismului in ziua votarii, pe 5 aprilie 2009".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T