CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Serviciu de taxi, acum şi la sat

Locuitorii satului Mereni, Anenii Noi, pot comanda non-stop la poartă un taxi, pentru a pleca la biserică, la discotecă sau la rude, atât în localitate, cât şi în afara ei.
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, 11 martie 2011, 11:20

Ideea îi aparţine unui tânăr de 30 de ani, motivat chiar de consătenii săi să-şi deschidă afacerea.

Pavel Ursu spune că nu a făcut vreun studiu de piaţă, şi nici n-a elaborat vreun business plan pentru a se asigura de eventualele riscuri. În schimb, a investit suflet în afacerea sa, fiind exigent la maxim cu cei patru şoferi, pe care i-a angajat.

Chiar dacă l-a costat un pic mai mult decât pe alţi proprietari de taxi, Pavel a preferat din start să-şi înceapă afacerea cu maşini de calitate, cu un consum rentabil de combustibil şi un design clasic.

Satul Mereni numără peste 6300 de oameni, având o întindere de circa 3 km pe diagonală. Curiozitatea localnicilor de a proba ceva nou, mai în glumă, mai în serios, i-a adus lui Pavel şi primul profit.

Cele 2 maşini marca Skoda pe care le are în gestiune îi aduc lui Pavel zilnic un venit între 300 şi 400 de lei. Cu aceşti bani el acoperă cheltuielile de combustibil şi întreţinere. Şoferii şi persoana de la recepţie deocamdată fac voluntariat.

Pavel a mai lansat în Mereni, la fel în premieră, şi un serviciu de chirie auto, însă acesta deocamdată nu are cerere.

Denis Zavorotnîi, ŞSAJ.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T