CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Proteste împotriva legii anti-discriminare

Bătrâni, tineri şi adolescenţi de la Alianţa pentru Salvarea Familiilor din Moldova au ieşit joi, 17 martie, în faţa Parlamentului pentru a cere deputaţilor să nu voteze legea anti-discriminare. Zecile de persoane adunate au declarat că acestă lege „va strica societatea şi va aduce desfrâu şi imoralitate”.
Info-Prim Neo, 17 martie 2011, 12:31
Video:

Profira Grădinaru, de la Suruceni, Ialoveni, membră a Alianţei, a declarat că această lege va aduce stricăciunea în societate. „Eu am copii şi nepoţi care trebuie să aibă familii sănătoase. Acum dacă se iscă în familie la cineva această stricăciune, ce se va întâmpla? Eu mi-am dat votul pentru această guvernare ca să-mi protejeze copii de stricăciune", a declarat ea.

Un alt participant la miting, în vârstă de 65 de ani, Teodora Breahnă, de la Costeşti, Ialoveni, a declarat că în lume sunt „foarte multe ispite şi noi trebuie să ferim copii şi nepoţii de aceste păcate. Noi suntem împotriva acestei legi pentru că nu trebuie să ne facă de râs. De la părinţi am moştenit cununie şi familie sănătoasă, dar nu nebunii. Dacă parlamentul va vota această lege, noi vom face acţiuni de nesupunere, pentru că este mai mult popor decât deputaţi", a declarat bătrâna.

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin care a fost întâmpinat de protestatari înainte de a se începe şedinţa parlamentului, a declarat că este împotriva acestei legi. „Eu sunt pentru familie. Aceasta încalcă toate canoanele civilizaţiei creştinismului şi ale omenirii întregi. Nu este normal. Partidul nostru nu va susţine, partidul nici nu discută aşa teme, iar dacă Alianţa de guvernare va susţine legea, este problema lor", a spus liderul PCRM.

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, formaţiune din cadrul AIE, a spus că, de asemenea, nu va vota această lege. „Noi suntem liberali, dar suntem sănătoşi şi vrem familii sănătoase. Sunt nişte dereglări, natura este natură, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să-i punem în prim plan. Nu vom vota această lege", a declarat liderul PL.

Legea antidiscriminare a fost votată de către guvern la 17 februarie curent şi prezentată parlamentului pentru adoptare.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Teodor, 19 martie 2011, 11:34
Chiarmembrii Guvernul R.Moldova au dispus de timp şi voinţă să-şi usuce minţile asupa aşa chestiuni murdare pentru societatea noastră ??? În acest context, apare şi întrebarea "în care măsură membrii GRM sînt în curs cu nevoile şi opinia poporului ??? " Întrucît acesti membri ai Guvenului au susţinut /votat acest proiect de lege anti-discriminare, cred eu, ca a venit timpul de ai impune pe acesti funcţionari publici de a se întîlni cât mai des cu poporul, pentru a studia şi a înţălege năzuinţele, opinia şi nevoile acestuia!!!
Membri ai GRM fiţi oameni mai serioşi şi mai profesionali. Gîndiţi-vă cât mai mult şi mai bine cum să soluţionăm problemele cheie de ordin socio-economic al economiei naţionale, dar nu cun să încalcăm toate canoanele civilizaţiei creştinismului şi ale omenirii întregi, fapt care neaparat va strica societatea şi va aduce desfrâu şi imoralitate în societate !!!
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T