CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Kaarina Immonen, ingrijorata ca moldovenii din strainatate vor fi limitati in dreptul de a alege

Coordonatorul Rezident al ONU in Republica Moldova, Kaarina Immonen, a declarat, miercuri, la Balti, ca Republica Moldova se confrunta, la ora actuala, cu mai multe provocari printre care criza financiara si migratia in spectrul apropiatului scrutin parlamentar, transmite Agentia DECA-press.
DECA-press, 12 martie 2009, 17:19

In legatura cu ultima provocare, Immonen a mentionat, in cadrul unei intalniri cu studenti ai universitatii baltene, ca este profund ingrijorata de situatia moldovenilor de peste hotare, care vor fi limitati in dreptul de a participa la scrutin.

In acelasi timp, Kaarina Immonen a chemat tinerii sa dea dovada de activism civic in perioada electorala.

Cinci partide nu participa in alegeri

Doar cinci partide din cele 28 inregistrate oficial la Ministerul Justitiei nu participa in actualele alegeri parlamentare sub nici o forma, noteaza DECA-press.

In cursa electorala, nu s-au antrenat: Noul Partid National Moldovenesc, Partidul European, Miscarea profesionistilor „Speranta-Nadejda", Miscarea social-politica „Forta Noua" si Partidul Socialist.

De mentionat ca 15 formatiuni participa in alegeri direct, iar inca opt au declarat ca sustin alte formatiuni si si-au delegat reprezentantii pe listele acestora. 

Precizari vizavi de aplicarea stampilelor „Alegeri" in actele de identitate ale votantilor

Comisia Electorala Centrala (CEC) precizeaza modalitatea de aplicare a stampilei speciale „ALEGERI 05.04.09" in actele de identitate la alegerile parlamentare din 5 aprilie, noteaza Agentia DECA-press.

Un comunicat al CEC precizeaza ca stampila se aplica in actul de identitate odata cu eliberarea buletinului de vot la pagina sase din pasaportul pentru iesire si intrare in Republica Moldova; la pagina opt a fisei de insotire a buletinului de identitate; la pagina patru ori sase a pasaportului de tip sovietic, unde este aplicata stampila „Cetatean al Republicii Moldova". Stampila „ALEGERI 05.04.09" va putea fi aplicata in actul de identitate provizoriu si la compartimentul „Insemnari speciale" a livretului militar.

Stampila „ALEGERI 05.04.09" se va aplica in actul de identitate a tuturor alegatorilor care vor participa la votare in calitate de masura de control pentru neadmiterea multiplei votari, precizeaza CEC.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T