CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CMC nu a aprobat nici azi componenta birourilor electorale ale sectiilor de votare

Alesii locali din Chisinau nu au reusit nici in sedinta de indata de joi, 12 martie, sa voteze componenta birourilor electorale ale sectiilor de votare din municipiu.
Info-Prim Neo, 12 martie 2009, 17:39

2009-03-12/16:15/ Chisinau (IPN)  Dupa 4 ore de dezbateri, consilierii fractiunilor Partidului Liberal (PL), Aliantei „Moldova Noastra" si Partidului Liberal Democrat au parasit sala de sedinte, transmite Info-Prim Neo.

Consilierii care au plecat i-au acuzat pe cei care au ramas ca ar promova in aceste functii alte persoane decat cele propuse de preturi. Ulterior si presedintele de sedinta, Pavel Caba, liderul fractiunii AMN, a declarat ca nu va merge impotriva vointei fractiunii din care face parte.

Sedinta s-a incheiat din lipsa de cvorum. Consilieri din celelalte fractiuni au decis convocarea unei noi sedinte astazi, la ora 21.00.

O tentativa nereusita de alegere componenta birourilor a avut loc si marti, 10 martie. Consilierii nu au reusit sa ajunga la un numitor comun, pe motiv ca o buna parte din persoanele care figureaza in liste sunt simpatizanti sau chiar reprezentanti ai formatiunilor inscrise in cursa electorala. Nemultumiri au fost inaintate si fata candidaturile persoanelor in etate, dar si a persoanelor care nu au pregatirea necesara pentru a face parte din biroul electoral.

Potrivit Codului electoral, birourile electorale sunt formate din 5-11 membrii, dintre care 3 candidaturi sunt inaintate de consiliile locale, restul sunt inaintate de partidele politice reprezentante in Parlament, proportional numarului de deputati. Candidatii inaintati de consiliile locale nu pot fi membrii de partid. CMC trebuie sa aprobe listele cu cel putin 20 de zile inainte de data alegerilor, adica 15 martie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T