CăutareSr
20 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Fiul unui candidat electoral a fost agresat de patru necunoscuti, PLDM

Nicolae Concescu, fiul candidatului Partidului Liberal Democrat din Moldova Dumitru Concescu, spune ca a fost maltratat de patru persoane care s-au prezentat ca fiind politisti, dar au refuzat sa se legitimeze.
Info-Prim Neo, 12 martie 2009, 17:41

2009-03-12/13:07/ Chisinau (IPN) Tanarul a povestit joi, 12 martie, intr-o conferinta de presa, ca marti seara, pe la ora 18.00, in orasul Drochia, patru indivizi i-au ordonat sa opreasca masina. Folosind un limbaj necenzurat si lovind cu picioarele in masina, acestia i-au cerut actele, transmite Info-Prim Neo.

„Mi-au zis ca, daca vor gasi materiale electorale anticomuniste sau orice tip de publicitate electorala, s-ar putea sa am probleme", a relatat Nicolae Concescu. El a mai spus ca in momentul in care a incercat sa dea telefon, a fost lovit in fata si in piept, dupa care a fost urcat cu forta in masina celor patru, unde a fost luat la intrebari. Tanarul spune ca cei patru agresori i-au cerut sa semneze o declaratie ca nu are pretentii fata de ei. De asemenea, i-au cerut sa nu povesteasca nimanui despre incident.

Vladimir Filat, presedintele PLDM, crede ca aceasta actiune este organizata de actuala guvernare si se inscrie intr-un sir de intimidari la care sunt supusi candidatii electorali ai formatiunii de la inceputul acestei campanii. „Calificam acest act ca fiind o actiune a guvernarii indreptata impotriva unui oponent electoral, cu scopul de a intimida si de a influenta rezultatul alegerilor din aceasta primavara", a declarat Filat.

Potrivit liderului liberal-democrat, procurorului general al Republicii Moldova i-a fost adresata o plangere privind retinerea abuziva a lui Nicolae Concescu, cu cererea ca colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne care l-au maltratat sa fie trasi la raspundere.

In aceeasi conferinta de presa, Vladimir Filat a dezmintit ca partidul pe care il conduce ar oferi sume de bani participantilor la mitinguri sau intalniri electorale. „Este imposibil sa platesti 20.000 de oameni", a spus Filat.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T