CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Radiodifuzorii publici nu reflecta echidistant campania electorala - APEL

Asociatia Presei Electronice (APEL) constata ca "Teleradio-Moldova" si "Teleradio-Gagauzia" nu reflecta echidistant campania electorala, in conformitate cu Codul Audiovizualului, dar si cu principiile internationale in domeniu.
INFOTAG, 13 martie 2009, 17:48

Chisinau, 13 martie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, Vasile Stati, reprezentant al APEL, a mentionat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca "Radio-Moldova" si "Moldova-1" acorda vadit preferinta Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM).

El a mentionat ca, potrivit monitorizarii efectuate de APEL in perioada 4 februarie - 3 martie, "Moldova-1" a prezentat PCRM pozitiv in 142 de materiale. Partidul Democrat a fost prezentat pozitiv de 6 ori, Partidul Social-Democrat - de 4 ori, Partidul Socialistilor "Patria-Rodina" - de 2 ori.

La "Radio-Moldova" in aceasta perioada au fost prezentate pozitiv sapte formatiuni politice, dar iarasi PCRM - masiv, iar restul putin.

De cele mai multe ori, negativ la "Moldova-1" au fost prezentate: dintre partide - Partidul Liberal (PL) si Alianta "Moldova Noastra" (AMN), iar dintre lideri politici - Mihai Ghimpu, liderul PL, si Dorin Chirtoaca, vicepresedintele PL.

La "Radio-Moldova" dintre partide de cele mai multe ori au fost prezentate negativ AMN, PL si PSD, iar dintre personalitati politice - Eduard Musuc, secretarul general al PSD, si Vasile Tarlev, liderul Uniunii Centriste din Moldova. Spre deosebire de "Moldova-1", unde nu a fost prezentat nici un material negativ despre PCRM, la "Radio-Moldova" au fost inregistrate trei materiale de acest gen.

La "Teleradio-Gagauzia" au fost favorizati mai mult reprezentantii autoritatilor locale, care sustin in alegeri anumite formatiuni politice.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T