CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PD acuza autoritatile de presiuni exercitate asupra mediului de afaceri

In declaratia partidului se mentioneaza ca "declinul economic al Republicii Moldova este o consecinta a incapacitatii actualei guvernari de a face fata solicitarilor timpului, dar si a ingerintelor brutale ale politicului in mediul de afaceri".
INFOTAG, 16 martie 2009, 17:04

Chisinau, 16 martie ( INFOTAG ). "In timp ce deficitul comercial a atins cote alarmante, iar producatorii autohtoni sint abandonati in voia soartei, se atesta tot mai multe cazuri de exercitare de presiuni asupra oamenilor de afaceri, cu scopul fie de a-i obliga la contributie, fie de a-i deposeda de afaceri", se spune in declaratie.

Partidul aduce drept exemplu compania "ASCOM" si aminteste ca presedintele Vladimir Voronin a scris o scrisoare presedintelui din Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, in care se aduc acuzatii serioase conducerii acestei companii", care lucreaza in Kazahstan.

"Fara nici un argument, mai mult pe motive politice, se denigreaza o companie care activeaza cu succes pe parcursul a multor ani, care a oferit locuri de munca si care a platit salarii la mii de cetateni ai tarii noastre", se spune in declaratie.

PD sustine ca acest caz a avut "rezonanta negativa pe plan national si international" si cere presedintelui "sa isi retraga denuntul si sa pedepseasca subalternii care l-au instigat la aceste actiuni".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T