CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Consilierul prezidential Oleg Reidman considera ca politicienii nu au reusit sa sperie deponentii

Politicienii nu au reusit sa sperie deponentii cu declaratiile privind caderea brusca a cursului leului moldovenesc, considera consilierul presedintelui Moldovei pentru probleme economice, Oleg Reidman.
INFOTAG, 17 martie 2009, 17:43

Chisinau, 17 martie ( INFOTAG ). Dupa cum transmite INFOTAG, luni seara, la postul tv REN-TV, Reidman a spus ca deponentii nu s-au lasat influentati de declaratiile provocatoare ale politicienilor (el l-a numit pe liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, si pe ce al Uniunii Centriste a Moldovei, Vasile Tarlev) referitoare la caderea indiscutabila a cursului leului.

Reidman a adus dovezi potrivit carora la 7 martie 2008 depozitele constituiau 12,9 mlrd. lei.

"Astazi acestea constituie 12,77 mlrd. lei, doar cu 200 mil. lei mai putin decit anul trecut", a spus Reidman.

Consilierul presedintelui s-a referit la problema transferurilor depozitelor, cind, potrivit lui, "deponentii nervosi" schimba economiile in dolari SUA si euro.

Reidman a relatat ca in 2008 depozitele in valuta constituiau 9,26 mlrd. lei, iar in prezent acestea au ajuns la 10,2 mlrd. lei.

Acesta a adus date potrivit carora in 2008 nerezindentii pastrau la depozitele bancilor din Moldova 47 mil. lei, iar in 2009 aceasta suma a ajuns la 107 mil. lei.

Reidman, care candideaza pe listele PCRM in noul parlament, spune ca Banca Nationala controleaza situatia de pe piata valutara si nu vede motive pentru devalorizarea leului moldovenesc.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T