CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Voronin pleaca la Moscova

Presedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, va efectua miercuri, 18 martie, o vizita de o zi la Moscova, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 17 martie 2009, 17:45

2009-03-17/17:32/ Chisinau (IPN) Serviciul de presa al presedintelui RM anunta printr-un comunicat de presa ca vizita are loc conform intelegerii prealabile stabilite intre Vladimir Voronin si presedintele Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev.

Totodata, Presedintia nu precizeaza programul de vizita al sefului statului.

Anterior, presa a scris ca la 18 martie la Moscova va avea loc o intalnire in format trilateral intre Vladimir Voronin, Igor Smirnov si Dmitri Medvedev, unde va fi abordata problema transnistreana.

Liderul transnistrean Igor Smirnov a declarat presei din regiune ca una din temele de baza ale intrevederii o va constitui „intelegerea privind normalizarea relatiilor" intre cele doua maluri ale Nistrului. Igor Smirnov a recunoscut ca, totusi, altele sunt prioritatile sale cat priveste aceasta intalnire, si anume: accelerarea vietii economice din regiune, cooperarea cu firmele rusesti si identificarea unor piete de desfacere pentru produsele transnistrene.

Presa rusa observa ca intrevederea celor trei presedinti va avea loc in ajunul alegerilor parlamentare din 5 aprilie si se intreaba daca aceste alegeri vor fi un catalizator pentru reglementarea conflictului transnistrean.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T